de bouw van een atelier

de bouw van een atelier
oktober 2007

In de periode van 20 augustus tot 23 september 2007 is er op de Keukelenberg een juweeltje gebouwd. Weet iedereen nog hoe het was? Wel heel gezellig in de werkplaats en ook wel een beetje efficiënt, we noemden het ‘De Serre’. Een onbekende kon dan wel eens om zich heen kijken: Serre? Waar? Dit hok?
Op de foto is het boeltje al ontruimd en inderdaad zonder de gemoedelijke troep van stenen en stof en beelden, zonder de kindergroepen of zwoegende beeldhouwers is het niet meer dan een hokje. Konden daar echt tien volwassenen in en ook nog werken? Ja!

Het belangrijkste nadeel (tevens voordeel hoor) van de serre was natuurlijk dat hij open was. In de zomer kon het gauw 38 graden worden in deze absoluut fantastische zonnecollector op het zuiden, in de winter werd het onder de 5 graden toch wel iets te bar. Dus de werkplaats moest veranderd: dicht vooral.

Maar vrouw Piggelmee had nog veel meer op haar verlanglijstje staan – met een ongerust oog gericht op het visje in de zee.
Of kennen jullie dat verhaal niet van die Keulse pot en zo? Lees maar na, je moet erg uitkijken met verlanglijstjes!

De werkplaats moest dan dus wel dicht, maar ook graag open kunnen (helemaal!). Veel licht, veel aanrecht, veel werkbank, veel kastjes, veel ruimte, veel spoelruimte, veel stopcontacten, veel…

Besten Bouwonderneming uit Raalte heeft in net iets meer dan vier weken de transformatie op een geweldige manier tot stand gebracht. Veel dank gaat ook uit naar Frans van Rossum die door zijn bezielende leiding allerlei voor elkaar wist te boksen!

Zie de foto’s voor een beeldverslag van de vervulling van de diepste wens van Christien!