edelsteen sieraden maken 1

edelsteen sieraden maken
de nieuwste passie bij MAKERIJ, hoofdstuk 1

april 2010

Sinds ik voor een bijzonder kerstdiner vorig jaar een mooie ketting voor mezelf maakte die wèl aan mijn hoge verwachtingen voldeed, is er een gepassioneerde activiteit ontstaan: sieraden maken van edelsteen kralen.

Eerst natuurlijk voorraden verzamelen!!
O, wat zijn ze mooi en begeerlijk, ik vond na intensief onderzoek een heel toegankelijke webwinkel met prachtige edelsteenkralen en met persoonlijke aandacht waar ik reclame voor wil maken:

   http://www.maryedelsteensieradenenkralen.nl

Voor hoogwaardige glaskralen heb ik het volgende adres gevonden:

   http://www.hofvangelrekraaltotaal.nl

Het kralen kopen is één ding, de techniek verfijnen een ander!

hoe onderscheidt deze techniek zich van reeds bestaande?
We werken met een taai buigzaam draad dat zijn vorm behoudt.
Dit is in diverse kleuren gelakt koperdraad: paars, goud, zilver en koper van 0.45 mm dik.
We rijgen daar de kralen aan en door aan de kraal te draaien komt hij op een steeltje te staan. Dit maakt de ketting luchtig en speels.
Door opnieuw door een zelfde kraal te rijgen ontstaat er een verbinding waardoor je het snoer kunt uitbreiden. Ook is het mogelijk om direct met twee draden te beginnen.
Je kunt alle kanten op… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Op de foto’s zijn enkele kettingen te zien die al klaar zijn.

Inmiddels heb ik de voorbereiding gereed, dat houdt in:

• voorbeeldkettingen
• computergetekende werkkaarten voor de opbouw van de ketting
• computergetekende werkkaarten met knooppunten en oplossingen
• 13 dozen met 17 vakken = 221 vakken vol edelsteen- en glaskralen

Want… natuurlijk wordt dit weer een nieuwe workshop voor het atelier, ik wil het genoegen van het werken met dit prachtige materiaal graag delen met mijn inmiddels brede kring van mede-makers.

Zie voor gegevens en prijzen de pagina ‘WORKSHOP’ en kies daar ‘sieraden’.

Wat zo leuk is: what you see is what you get
Het hoeft niet gedroogd / ingelijst / gepolijst / gelakt / gebakken / opgespannen / opgehangen / geboord/ verwarmd / in de was gezet / uitgepoetst / gevernist / op een sokkel gezet en ga maar door, zoals we gewend zijn met steenbewerken schilderen en stempelen!

je doet de ketting om je nek en klaar.

De kralenprijzen varieren van € 0,00 tot € 3,00 (dit is de duurste aquamarijn, ja! per stuk!) en alles wat daar tussen zit.
Dus je kunt bescheiden blijven of uit je dak gaan, zelf weten.

Je mag zelf kralen meebrengen. Denk aan oude snoeren die qua materiaal heel mooi zijn maar niet meer het gewenste model hebben. Iedereen heeft potjes en trommeltjes met oude sieraden; dat dierbare snoertje zou je best willen dragen maar niet zoals hij er nu uitziet, te klein, saai, kapot enzovoort.
Neem alles mee.

Neem ook het kledingstuk mee waar je graag een ketting bij zou willen. Stoffen en breisels met veel verschillende tinten of juist een homogeen kleurenschema zijn eindeloos om kralen bij te zoeken.

Voor hen die zich niet willen wagen aan dit knopen en draaien maak ik kettingen in opdracht: aan de hand van een kledingstuk, zo je wilt, zoeken we samen kralen en het model uit. De prijs hangt af van de keuze van de materialen, of je kunt ook gewoon meteen vallen voor een bestaande ketting uit de collectie! Op de pagina ‘GALERIE’ op deze website zijn alvast enkele kettingen te zien.

Schrijf je in en neem je vriendinnen mee. De beschikbare tijd voor deze workshop is maar beperkt, dus boek tijdig!

Tot ziens! bij MAKERIJ