gemengde technieken

expositie in gemengde technieken

april 2008

sorry World Wide Web, maar onze expositie was voor genodigden alleen!

 

Op 7, 8 en 9 maart mochten we in het gezelschap van onze vrienden genieten van het resultaat van twee jaar schilderwerk: een expositie in gemengde technieken.

Else Wijler en Christien Héman (ik dus) hadden het lef om onze werken ten toon te stellen.

Een goede vriend (zelf schilder en exposant) zei van te voren:
“Jullie durven wèl zeg” Op dat moment namen wij dat luchtig op, maar gaandeweg bleek wat hij met deze opmerking bedoeld had.

wat een hoop werk!!!
De ruimte onder Else’s huis leverde, na enig schuifwerk (drie boekenkasten leegmaken, alle logeerbenodigdheden verstoppen inclusief pingpongtafel, voetbalspel enzovoort), een geweldige expositieruimte op. De nieuw geïnstalleerde spotlights maakten het af.

Totaal 31 schilderwerken en een zestal beeldhouwwerken vormden ons aanbod.

Op vrijdagavond werd de feestelijke opening bezocht door maar liefst 60 vrienden en vriendinnen. Mede dankzij de hulp van Andrea die de jassen aannam en de gasten de weg naar beneden wees waar Jasmijn en Thomas met champagne klaarstonden, hebben wij deze toestroom goed kunnen doorstaan en was het een zeer geanimeerde avond. Zo geanimeerd dat ondergetekende geheel vergat om foto’s te maken. Dat is jammer want ik had graag mijn mooie dochter en haar collega’s op de foto gezet. Maar gezien ons langdurig feestelijk natafelen was dat misschien ook wel niet eens meer goed gelukt!

Zaterdag en zondag moesten Else en ik het zonder de hulp van de jongelui stellen, maar toch liep het voortvarend. Onze catering was uitgebreid met vele nieuwe hapjes (alles was al opgegaan!) en op deze twee dagen kwamen er ongeveer 120 bezoekers. De door ons toegepaste techniekenwerden met aandacht bekeken.

Zoals zijdevloei plakken op canvas met behulp van gelmedium. Het papier kan dan worden geplooid. Na droging worden de rimpels hard en daarlangs wordt de acrylverf gestreken.

Resultaat is ragfijn of kledderdik, net hoe je pet staat.

Ook de combinatie vetkrijt-aquarelverf werd interessant gevonden. Wit krijt op wit papier… het verrassingselement speelt hierbij een grote rol: spannend!

Collega aquarellist (die het dus wèl goed kan) was over onze techniek te spreken. Bedankt Frits!

Het was interessant om te zien hoe de eindresultaten van Else en mij kunnen verschillen: we beginnen met hetzelfde model en eindigen in een heel andere hoek. Voor de gasten was het een leuk zoekplaatje om de gezamenlijke opdrachten bij elkaar te zoeken. Moeilijk opgave hierbij: mijn ‘rode klaprozen’ zijn  als ‘witte waterlelies’ geëindigd. Nou, dat bedenk je niet zelf!

De foto’s geven een indruk van de schilderwerken en de beelden. Er was ook divers klein volk op bezoek en soms inspireerde onze kunst iemand tot hele andere kunsten: mooie handstand Noa!!

Lieve mensen, ook namens Else hartelijk dank voor de warme belangstelling en jullie complimenten. We hebben het gedurfd en we hebben het gedaan.

wij zijn trots op ons en elkaar!

 

Groeten van Christien