object bestempelen

object bestempelen

december 2009

Elk glad oppervlak kan worden bestempeld!
Er zijn wel wat verschillen; het prettigst werk je op glad geschuurdgeschilderd hout of mdf. Er zijn enorm veel voorwerpen te koop die aan deze bescheiden eis voldoen…
We hebben tot nog toe al gewerkt met:

. dienbladen in diverse maten en modellen (hout, mdf, melamine)
. spiegellijsten
 (hout, mdf)
. placemats
 (papier, gelamineerd)
. onderborden
 en onderzetters (mdf)

Deze lijst is natuurlijk eindeloos uit te breiden. Kijk maar eens bij kringloopwinkels wat er veel houten voorwerpen voor weinig geld te koop zijn!

hoe gaan we te werk?

Ten eerste wordt er natuurlijk afgesproken wàt we willen bestempelen, MAKERIJ beschikt over een royale voorraad van van alles wat, deelnemers kunnen ook zelf voorwerpen meenemen. Als je zelf iets meeneemt moet je zorgen dat het schoon, glad en eventueel geschilderd is (met acrylverf).
Reken op twee dagdelen voor het werk voltooid is.

eerste deel: ontwerp maken.
We zoeken de stempels bij elkaar die samen nou precies de verlangde sfeer geven. Handig om een onderdeeltje van het servies bij je te hebben als er een match gewenst is. Er wordt gekeken naar de vormen, nog niet naar de kleuren. Op oefenpapier gezette afdrukken worden uitgeknipt en al zoekend naar de beste compositie wordt een “plaklay-out” gemaakt.Voorts is het zoeken naar de juiste kleurstelling: achtergrond, mengen, combineren…
De plaklay-out kan nu in kleur worden uitgevoerd, maar nog steeds op papier.

tweede deel:
Het kleurontwerp wordt op het definitieve object gestempeld.
Omdat de inkt zeer goed moet drogen voor Christien het kan aflakken, kan het voorwerp eventueel niet meteen mee naar huis.
wij vonden het heel leuk en verrassend!

Op de pagina ‘WORKSHOP’ is verdere informatie te vinden.

Tot ziens! bij MAKERIJ