placemats stempelen

placemats stempelen op het creatief kinderfeest

april 2009

We hebben nu twee keer geprobeerd hoe deze nieuwe activiteit voor kinderfeesten bevalt…

prima dus!
Het gaat weer over stempelen (natuurlijk) maar ditmaal zijn het placemats (spreek uit pleesmets) waar de feestgangers mee naar huis gaan. Van die grote platte platen waar je je bordje op zet en je lepel en je beker, een soort eenpersoons-tafelkleed dus.

Omdat de placemats gelamineerd zijn kan je ze ook echt gebruiken. Je kunt ze namelijk schoonmaken (dat is nog wel eens handig na het eten…) maar niet in de afwasmachine hoor, alleen even met een vochtig doekje.

nou, hoe gaat het in zijn werk?
 We beginnen met de stempels te leren kennen. Eerst op het oefenpapier, dan op kaarten, dan op boekenleggers en als laatste voor de pauze maken we een stempelschilderij.

Pauze: snoepen en drinken…
En dan komen de grote vellen stevig papier tevoorschijn. Iedereen weet nu precies welke stempels hij of zijn mooi vindt, welke goed bij elkaar passen en welke inktdoos precies de goede kleuren heeft. Ook hebben alle kinderen inmiddels de mooiste ontwerpen gemaakt.
We maken allemaal twee placemats.
Natuurlijk heb ik wel wat hulp nodig bij het lamineren.

wat is dat eigenlijk, lamineren?
Het bestempelde papier gaat tussen twee plastic flappen, heel netjes, heel recht…
Dat pakketje gaat in de lamineermachine. De machine is erg heet (opgepast!) en trekt langzaam de ingepakte placemat naar binnen. We ondersteunen het blad voorzichtig en aan de andere kant komt de placemat er kant en klaar uit. Gauw plat neerleggen om te laten afkoelen.

klaar!
Bekijk de plaatjes maar eens goed, het zijn foto’s van de feesten van Amber en Meilin.

placemats stempelen is voor kinderen van 8 jaar en ouder.

 

Tot ziens! bij MAKERIJ

Groetjes van Christien